Villa L by Powerhouse Company and RAU

Villa L by Powerhouse Company and RAU forwardView The Photograph Gallery

Situated inside the woods close to Utrecht, The Netherlands, Villa L is a dream residence for a younger household of 5 that’s filled with progressive sustainable parts. Powerhouse Firm collaborated with RAU to design the three-degree residence with large expanses of glass to benefit from the backyard views it overlooks.

Villa L by Powerhouse Company and RAU in main architecture Category

The bottom flooring opens as much as the outside with sliding glass doorways that make the partitions disappear. This flooring can also be partially shaded by the inexperienced roof above.

Villa L by Powerhouse Company and RAU in main architecture Category

Regardless of the elongated design of the home, the general impact could be very minimal and linear. Hey child, good cartwheel!

Villa L by Powerhouse Company and RAU in main architecture Category

The home, with its inexperienced roof, blends in with the luxurious inexperienced panorama the house is located on.

Villa L by Powerhouse Company and RAU in main architecture Category

They included cold and hot water storage and hidden PV (photovoltaic) cells as a part of their sustainability dedication.

Villa L by Powerhouse Company and RAU in main architecture Category

Villa L by Powerhouse Company and RAU in main architecture Category

When wanting on the home from afar, it seems very linear with its horizontal roof strains. As you’ll be able to see when gazing out the second story, the curves are seen. Additionally, I really like the crops!

Villa L by Powerhouse Company and RAU in main architecture Category

The backyard home

Villa L by Powerhouse Company and RAU in main architecture Category

The backyard home – shut up

Villa L by Powerhouse Company and RAU in main architecture Category

The basement was constructed for visitors and storage. It additionally homes the indoor pool. They excavated a clearing to permit for home windows to be put in, in addition to to have entry to the backyard.

Villa L by Powerhouse Company and RAU in main architecture Category

The basement options all types of curves within the partitions and the staircase.

Villa L by Powerhouse Company and RAU in main architecture Category

Curved staircase on the bottom flooring

Villa L by Powerhouse Company and RAU in main architecture Category

Maybe my favourite area. The terrace room provides a straight shot out to the grounds with the curved glass enclosure. It additionally provides a coated area for outside seating.

Villa L by Powerhouse Company and RAU in main architecture Category

Villa L by Powerhouse Company and RAU in main architecture Category

Floor flooring research

Villa L by Powerhouse Company and RAU in main architecture Category

Floor flooring play & lecture room

Villa L by Powerhouse Company and RAU in main architecture Category

View from the second flooring to the roof backyard

Villa L by Powerhouse Company and RAU in main architecture Category

Villa L by Powerhouse Company and RAU in main architecture Category

Metal construction

Pictures by Christian van der Kooy.

Leave a Reply