Striking Exterior And Sustainable Design Shape The House In The Woods

Nestled on the base of the Shawangunk Mountains in Ulster County, New York, A Home within the Woods brings collectively a dramatic façade and a minimalist inside to showcase a very distinctive and memorable retreat. Designed by William Reue Structure, the beautiful residence is draped in a cloak of pure goodness that modifications its colour from inexperienced to white every winter. Making the surroundings outdoors an integral a part of the inside, giant glass widows supply unabated framed views, whereas prime-notch insulation retains you heat and comfortable.

Gorgeously lit wall takes over after sunset Striking Exterior And Sustainable Design Shape The House In The Woods

An imposing and sculptural wall made out of Cor-Ten weathering metal is probably the most outstanding function of the home and provides it a way of uniqueness and extravagance. Aside from the visible influence that it creates, the wall helps in shielding the home from chilly winds and snowfall within the winter and presents a definitive course to all the residence. A small, personal entryway subsequent to a collection of Norway spruces leads into the pristine white dwelling space. The kitchen, eating room and the dwelling area are all housed in an open flooring plan, whereas a chic main bedroom and tub occupy the adjoining area.

The decor is stored glossy, urbane and opulent, whereas sustainable options like a geothermal heating system, an power restoration ventilator and an in depth rainwater harvesting system give the house its inexperienced credentials. Constructed primarily from regionally sourced supplies, the house options Structural Insulated Panels and quadruple-pane home windows that make it as power-environment friendly as attainable. Flanked by three visitor rooms on one aspect and a storage on the opposite, this can be a really fascinating retreat within the woods!

Concealed private entrance to the House in the Woods Striking Exterior And Sustainable Design Shape The House In The Woods

Semi-minimalist living room in white

Open floor plan living area with contemporary fireplace

Exquisite backsplash in the kitchen adds color to the space

Dining area that is sleek and minimal

SEE ALSO

Exterior of the Green Orchid Project in UKSustainable Inexperienced UK Residence Combines Sensible Know-how And Modern Design

Framed view of the snow covered slopes outside

A Home within the Woods was chosen for the 2013 Excessive Honors Design Award by AIA Westchester Hudson Valley and featured in Architectural Report as Home of the Month for March 2014. With a HERS Index of forty four, A Home within the Woods is over fifty five% extra power environment friendly than a typical new residence. The undertaking was licensed LEED-Silver in February 2013.

Stylish and cozy bedroom in white

Standalone bathtub next to the glass window

Master bedroom, dining and living room connected with the outdoors visually

Curved Corten wall protects the house from the elements

A view of the imposing wall from a distance

Stunning House in the Woods by William Reue Architecture

Backyard of the house leading into the woods

Leave a Reply